ATV

Замјеник министар одбране у Савјету министара

Гогановић: Тужилаштво да испита Хелезове наводе

  • Извор: СРНА
  • 25.11.2023. 13:26

Замјеник министар одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да још нема одговора на питање чије оружане снаге илегално бораве на територији БиХ, те позвао надлежне да што прије испитају ове наводе и обавијесте о томе јавност јер је у том случају нарушен Устав и суверенитет земље.

"Без одлуке Предсједништва БиХ припадници оружаних снага других држава не могу боравити на територији БиХ“, рекао је Гогановић реагујући на изјаву министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да у БиХ већ постоје неке снаге за које не би говорио чије су, а потпуно су довољне поред да Еуфора осигурају безбједност.

Према Гогановићевим ријечима, ако је тврдња Хелеза инстинита, онда је присутно грубо рушење Устава БиХ, Дејтонског мировног споразума али и суверенитета БиХ.

Дан претворен у ноћ: Вјетар и снијег у Бањалуци

Дан претворен у ноћ: Вјетар и снијег у Бањалуци

Он је додао да је ова изјава Хелеза пала у сјену причом о наводним руским камповима на територији Републике Српске.

"Позивам Тужилаштво БиХ да испита ове наводе и да се јавност обавијести о томе да ли су у питању дезинформације и да ли министар одбране у Савјету министара шири страх и панику међу грађанима БиХ, што је кривично дјело“, нагласио је Гогановић за Срну.

Гогановић је најавио да ће упутити допис НАТО штабу у Сарајеву, Еуфору и асоцијацији војних аташеа у БиХ да доставе информације о томе да ли посједују сазнања да у БиХ бораве илегално припадници оружаних снага других држава и ако бораве, које су то државе грубо нарушиле суверенитет БиХ.

Новинар АТВ-а питао Конаковића и Никшића: Јесте ли дошли да провоцирате - они побјегли

Новинар АТВ-а питао Конаковића и Никшића: Јесте ли дошли да провоцирате - они побјегли

Хелез је недавно изјавио да у БиХ имају одређене снаге других држава које су, осим Еуфора, довољне да обезбиједе потпуну сигурност и помогну БиХ да буде сигурна.

"Могу поручити грађанима зато што знам кога имамо, шта имамо у БиХ да буду мирни и спокојни, да нема никаквих проблема“, рекао је Хелез.

Пратите нас и путем Вибера