Višković i Naim

IFC zainteresovana da pruži podršku reformi javnih preduzeća u Srpskoj

 • Извор: АТВ
 • 27.03.2023. 14:32

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa Arijem Naimom, regionalnim menadžerom Međunarodne finansijske korporacije (IFC) za Srednju i Jugoistočnu Evropu, Grupacija Svjetske banke.

Na sastanku je ocijenjeno da postoji značajan prostor za saradnju sa Međunarodnom finansijskom korporacijom kroz realizaciju različitih projekata, koji će, prvenstveno, doprinijeti daljem razvoju realnog sektora u Republici Srpskoj i BiH.

Naim je upoznao Viškovića sa aktivnostima IFC-a, te istakao da je ova međunarodna finansijska institucija, između ostalog, zainteresovana da pruži podršku reformi javnih preduzeća u Republici Srpskoj, podršku daljem razvoju malih i srednjih preduzeća, te da je spremna da investira u projekte iz oblasti obnovljivih energija, kao i u uspostavljanje ekoloških industrijskih parkova u Republici Srpskoj i BiH.

Viškovi je predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije predočio prioritete u radu Vlade Republike Srpske, od kojih su najvažniji dalji ekonomski i privredni razvoj, digitalizacija, reforma javnih preduzeća, unapređenje zdravstvenog sistema, te pronatalitetna politika.

Istakao je da je za Vladu Republike Srpske najuspješnija saradnja sa Svjetskom bankom, u okviru koje je realizovano mnogo kvalitetnih projekata, navodeći kao primjer projekat podrške zapošljavanju.

Višković je ocijenio da je današnji sastanak bio dobar i konstruktivan, kao i da će predstavnici Vlade i Međunarodne finansijske korporacije (IFC), za Srednju i Jugoistočnu Evropu u narednom periodu nastaviti da rade na konkretizaciji saradnje. 

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.