Uspješna saradnja

IRB: Sa Svjetskom bankom o sistemu nadzora javnih preduzeća

  • Izvor: ATV
  • 15.09.2022.15:45

Predstavnici Investiciono-razvojne banke Republike Srpske razgovarali su danas sa timom Svjetske banke o sistemu nadzora javnih preduzeća i tom prilikom je iskazano obostrano zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom na realizaciji ovog projekta.

Razgovarano je o modalitetima podrške dizajnu sistema i mehanizama za praćenje izvještavanja javnih preduzeća od Јedinice za nadzor javnih preduzeća u Republici Srpskoj.

Iz IRB-a su naveli da je predviđeno da ovaj sistem bude usklađen sa najboljim međunarodnim praksama i standardima kada je u pitanju korporativno upravljanje.

Iz Svjetske banke su istakli da iskustvo koje ima IRB Republike Srpske može višestruko da doprinese uspjehu cjelokupnog procesa uspostavljanja efektivnog sistema nadzora nad javnim preduzećima, što je u najboljem interesu sveukupnog društvenog rasta i razvoja Republike Srpske.

Predstavnici Svjetske banke posebno su istakli doprinos koji je IRB do sada dala u izgradnji i razvoju korporativnog upravljanja u Republici Srpskoj, kroz aktivnosti koje obavlja.

Tokom sastanka iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom na realizaciji ovog projekta.

Sastanak je održan u sklopu nastavka misije "Podrška boljim, efikasnijim, održivim i transparentnim preduzećima u državnom vlasništvu" /BEST-SOES/ u sjedištu IRB-a u Banjaluci.

Tagovi: