MUP demantovao tvrdnje

Lažna vijest da je Žandarmerija Srpske hapsila u kasarni Rajlovac

  • Izvor: ATV
  • 10.11.2021.15:31

Federalni mediji objavili su lažnu vijest da je Žandarmerija Republike Srpska pokušala da uhapsi vojnika u kasarni u Rajlovcu koja se nalazi u FBiH.

Kako je ATV-u potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, svi navodi medija iz Federacije su netačni.

"Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nisu vršili nikakve pretrese na području Rajlovca kod Sarajeva, niti su pripadnici Žandarmerije bili angažovani na lišenju slobode pripadnika OS BiH u kasarni OS BiH na toj lokaciji", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Kako pišu federalni mediji, pripadnici Žandarmerije MUP-a Republike Srpske došli su na kapiju kasarne u Rajlovcu, tražeći vojnika A.Č. koji je prema njihovim navodima osumnjičen za krivično djelo razbojništva.

Ministarstvo poziva medije koji su objavili ove netačne informacije da poštuju novinarski kodeks i da demantuju ove lažne navode.

Ovakve vijesti sigurno izazivaju tenzije i očigledno su namjerno usmjerene za stvaranje nemira. Upad policije Republike Srpske na teritoriju FBiH zakonski je regulisan i bez saradnje i odobrenja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, nije moguć.

Među građanima je stvorena napetost nakon informacije da srpska policija hapsi po Sarajevu, što predstavlja očiglednu namjeru autora da neprovjerenim informacijama uznemire građane.

Tagovi: