Завршени прегледи

Љекарски тим УКЦ-а и Жупљанин информисао о стању генерала Младића

 • Извор: АТВ
 • 22.02.2024. 17:00

Генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић рекао је да су завршени прегледи генерала Ратка Младића у притворској јединици у Шевенингену.

Ђајић је подсјетио да је генерал имао неколико можданих удара те да му је уграђен пејсмејкер.

Како каже, код генерала Младића доминирају срчане и неуролошке тегобе.

Поред тога, како би имали комплетан увид у стање генерала Ратка Младића, како каже Ђајић, данас је љекарски тим УКЦ-а разговарао са Стојаном Жупљанином који је свакодневно са Младићем.

"Узели смо податке какве су могућности генерала Младића у обављању свакодневних активности - самосталног храњења, купања, пресвлачења и тако даље што ће допринијети нашем мишљењу које ћемо доставити Хашком трибуналу шта предлажемо даље за третман генерала“, рекао је Ђајић.

Ђајић је додао да је љекарски тим УКЦ-а Српске који је допутовао у Хаг комплексном прегледу генерала Младића приступио стручно и озбиљно.

"Даћемо један објективан, свој став о његовом даљем третману“, рекао је Ђајић.

Психијатар Милан Стојаковић рекао је да су данас направљени одређени психијатријско-форензички налази.

"Урадили смо и потербне тестове, то су међународни тестови преведени на наш језик. Кроз те тестове ћемо ми направити анализу те ћемо након тога налаз доставити Хашком трибуналу“, рекао је Стојаковић.

Како је навео, тим љекара УКЦ-а који је у Хагу боравио, ће изанализирати кроз оно што је урађено какве су посљедице остале након два мождана удара која је генерал имао.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.