ATV

Саопштење

Народна скупштина Српске запримила захтјев Цијановићеве за одржавање посебне сједнице

 • Извор: АТВ
 • 13.10.2023. 15:42

Захтјев српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић за одржавање посебне сједнице запримљен је данас у Народној скупштини Републике Српске, наведено је у саопштењу.

Како су рекли, ради се о захтјеву за одржавање сједнице Народне скупштине Републике Српске на којој би народни посланици требало да се изјасне о Изјави српског члана Предсједништва БиХ о проглашењу Закључка Предсједништва БиХ у поводу ескалације напада органа ентитета Република Српска на темељне одредбе Дејтонског мировног споразума и угрожавања уставноправног поретка државе БиХ, број: 01-50-1-2975-25/23, усвојеног без консензуса на 8. редовној сједници Предсједништва БиХ, одржаној 10. октобра 2023. године, веома штетним по виталне интересе Републике Српске.

"Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић овај закључак Предсједништва БиХ прогласила је веома штетним по виталне интересе Републике Српске и позвала посланике Народне скупштине Републике Српске да у року од 10 дана одрже сједницу и двотрећинском већином подрже овај проглас“, стоји у саопштењу Народне скупштине.

По Уставу БиХ, Народна скупштина Републике Српске разматра Изјаву српског члана Предсједништва БиХ и уколико је десет дана од дана просљеђивања потврди двотрећинском већином, оспорена одлука Предсједништва БиХ не ступа на снагу.

"По Пословнику Народне скупштине Републике Српске, а у вези са захтјевом српског члана Предсједништва БиХ, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић сазвао је у понедјељак, 16. октобра 2023. године, сједницу Колегијума Народне скупштине Републике Српске, са почетком у 11 часова“ наведено је из Народне скупштине.

За сједницу је предложен наведени дневни ред:

1. Утврђивање приједлога дневног реда и терминa одржавања Десете посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске;

2. Разно.

Пратите нас и путем Вибера

 • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

  За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

 • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

  Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.