Усвојени су још неки докумнети

Окончана сједница Народне скупштине: Усвојен Консолидовани извјештај о извршењу Буџета за 2023. годину

  • Извор: АТВ
  • 09.07.2024. 21:14

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су Консолидовани извјештај о извршењу Буџета Републике Српске за период 1. 1 – 31. 12. 2023. године.

Гласањем је вечерас окончана десета редовна сједница Народне скупштине.

Народна скупштина Републике Српске примила је к знању Специјални извјештај Институције омбудсмана за људска права Босне и Херцеговине – Анализа реализације препорука омбудсмана за људска права Босне и Херцеговине.

Усвојена је Информација о активностима институција Републике Српске и представника из Републике Српске у заједничким институцијама БиХ у вези са намјерама Републике Хрватске да одлаже радиоактивни и нуклеарни отпад на локацији Трговска гора, као и Одлука о проглашењу Цркве Светог арханђела Михаила Манастира Моштаница у Козарској Дубици спомеником културе – непокретним културним добром од изузетног значаја. 

Народна скупштина Републике Српске, на приједлог Комисије за избор и именовање, изабрала је Јелену Мајкић, дипломираног економисту из Бањалуке, за члана Управног одбора Радио-телевизије Републике Српске из реда српског народа. 

Народна скупштина разријешила је Зорана Сорајића функције замјеника правобраниоца Републике Српске у Сједишту замјеника Требиње, закључно са 21. јуном 2024. године.

Пратите нас и путем Вибера