Advokat

Petković o odluci CIK-a: Opet proizvoljno tumačenje i primjena prava

 • Izvor: Srna
 • 22.12.2022.15:18

Advokat Milan Petković izjavio je danas Srni da Centralna izborna komisija (CIK) BiH ponovnim priznanjem spornog glasačkog listića iz Republike Srpske za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nastavlja po starom običaju da proizvoljno tumači i primjenjuje pravo i da se ne drži uputa Suda BiH.

Podsjetivši da nezadovoljna strana ima ponovo pravo žalbe na ovakvu odluku CIK-a, Petković je izrazio uvjerenje da će Sud BiH tada odlučiti u punoj jurisdikciji, odnosno da će sam presuditi ovu stvar.

Centralna izborna komisija BiH ponovo je danas priznala sporni glasački listić iz Republike Srpske za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, iako je Sud BiH rješenjem jednom već poništio takvu odluku CIK-a.

 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.