Milorad Dodik

Šmit nema kontakt sa vlastima u Republici Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 25.09.2022.19:25

Kristijan Šmit ima kontakte sa, naprimjer, sa banjalučkom opštinom, kandidatima za izbore, ali ne i sa predstavnicima institucija Srpske-odgovor je Milorada Dodika na navode da Kristijan Šmit ima kontakte sa vlastima u Srpskoj. On je lažna priča i mi ga ne priznajemo, kaže Dodik.

"Dok ja budem sa Putinom tri puta za 10 mjeseci u Banjaluci, kandidati kao što je Trivićeva prima Šmita, eto im, imaju kontakt, to je tačno ali nema kontakt sa nama jer mi ga ne priznajemo, on lažna priča, ja ne mogu da vjerujem da nekome ko je ozbiljan  Nijemac, on je srušio paradigmu koju sam imao, ja sam mislio da su to ozbiljni ljudi koji drže do dostojanstva sad vidim da su to, ako zaključujem po njemu šalabajzeri”, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Da institucije Republike Srpske i njihovi predstavnici ne priznaju njemačkog građanina Kristijana Šmita kao visokog predstavnika i da taj stav ostaje nepromijenjen-poruka je i iz Predsjedništva SNSD-a. Šmit se umiješao u predizbornu trku u Republici Srpskoj i stao u zaštitu PDP-ove Jelene Trivić, izmišljajući da se sastao sa organima vlasti u Srpskoj. To je plod njegove mašte, a ne realna situacija,kažu iz SNSD-a

"Niko u vlasti Republike Srpske ne priznaje Šmita, niti se sastaje i komunicira s njim. Šmit kaže da ne želi da govori o odnosu sa Miloradom Dodikom. Naravno da ne želi, jer takav odnos ne postoji. Jedini s kim se Šmit sastaje i ko ga priznaje su PDP i njihove nade i uzdanice Jelena Trivić i Draško Stanivuković", rekao je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Pojedini mediji bliski opoziciji objavili su da je Šmit  priznao da ima kontakte sa vlastima u Srpskoj. Međutim da je to  izvučeno iz konteksta jasno je iz Šmitovog odgovora. On je naveo da o Dodiku ne želi da govori ali da ima kontakte sa “organima” iz Republike Srpske