ATV

Vašington

Stejt department potvrdio Dodikove riječi

 • Izvor: ATV
 • 24.05.2023. 11:48

Susret predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika s liderom Ruske Federacije Vladimirom Putinom odjeknuo je širom svijeta, a nijemi nisu ostali ni u američkom Stejt departmentu.

Naime, iz Stejt departmenta su u reakciji na sastanak Putina i Dodika poručili da "nijedna vlada, ni na kom nivou, ne bi trebalo da u ovom trenutku proširuje saradnju sa Rusijom".

Na taj način iz Amerike su potvrdili ono što je Dodik istakao tokom sastanka s Putinom da je Republika Srpska izložena brojnim pritiscima Zapada.

Stejt department je, u klasičnom američkom maniru, spominjao i demokratiju, da bi odmah potom poručio da "staza ka sigurnoj budućnosti vodi preko Brisela, a ne preko Moskve", pokušavajući tako da usmjeri legitimno i demokratski izabrane predstavnike Republike Srpske i odredi im na koji način treba da predstavljaju one koji su ih birali.

"Staza koja vodi demokratskoj, prosperitetnoj i sigurnoj budućnosti, što svi građani Bosne i Hercegovine žele, prolazi kroz Brisel, a ne kroz Moskvu", rekao je portparol američke vlade, prenosi "B92".

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se juče u Moskvi sa liderom Rusije Vladimirom Putinom.

Dodik je danas učestvovao i na 11. susretu visokih predstavnika za pitanje bezbjednosti u Moskvi, nakon čega se sastao sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.