ATV

Министар трговине и туризма

Шулић: O унапређењу сарадње у различитим секторима, од трговине до здравства

  • Извор: АТВ
  • 09.11.2023. 16:08

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић навео је да је делегација Републике Српске током трећег дана боравка у Кини разговарала са представницима кинеских институција, као и привредницима о унапређењу сарадње Српске и Кине у различитим секторима, од финансија, трговине до здравства.

Шулић је додао да су посјетили компаније које су лидери на пољу производње литијумских батерија и складиштења енергије, али и кориштењу вјештачке интелигенције у различитим областима.

Такође, истакао је он да су посјетили и Пудонг, финансијски центар Азије, гдје је Шулић са гувернером обишао пословну зону и разговарао о могућностима пласмана наших производа на кинеско тржиште, те могућностима кориштења знања и искустава колега из Кине на развоју е-трговине у Републици Српској.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм