На челу са Ђајићем

Тим љекара УКЦ-а Српске стигао у Хаг

 • Извор: АТВ
 • 20.02.2024. 13:40

Тим љекара Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске, на челу са директором Владом Ђајићем, стигао је у Хаг гдје ће прегледати генерала Ратка Младића у притворској јединици, јавља новинар АТВ-а из Хага.

У љекарском тиму су и доктори Милан Стојаковић, Никола Шобот и Синиша Миљковић.

Љекари се тренутно налазе испред притворске јединице у Шевенингену.

Ђајић је јуче рекао Срни да тим љекара УКЦ-а иде да процијени здравствено стање генерала Младића - да се види како су рађене претраге, какву терапију прима, да ли је потребно урадити још нешто од претрага и друго.

"Иде комплетан, веома стручан тим, доктора наука из својих области да га прегледамо и допринесемо унапређењу његовог здравственог стања. Исто тако смо ишли прегледати Стојана Жупљанина и Мићу Станишића и након наше посјете, прегледа и промијењене терапије они се осјећају много боље. Допринијели смо унапређењу њиховог здравственог стања и идемо сад да видимо можемо ли исто тако код генерала Младића", објаснио је Ђајић.

Некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић оперисан је 8. јануара у холандској болници када му је уграђен пејсмејкер. Већ сљедећег дана враћен је у притворску собу у Шевенингену.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.