ATV

Banjaluka

Uručena nova vozila policiji Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 24.05.2023. 14:27

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan uručio je danas u Banjaluci ključeve 25 novih službenih vozila za policiju koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srpske nabavilo putem javne nabavke operativnog lizinga.

Karan je rekao da MUP kontinuirano radi na opremanju, obuci i podmlađivanju policije i da će 25 novih službenih vozila biti u službi obavljanja svakodnevnih poslova svih organizacionih jedinica i policijskih uprava.

Karan je naveo da su vozila nabavili MUP i Vlada Srpske, te da se nada da će ova praksa biti nastavljena.

"Posredstvom operativnog lizinga uspjeli smo zadržati 102 vozila koja će ostati u trajnom vlasništvu MUP-a, a koje smo ranije nabavili. Vlada Republike Srpske je posljednjih nekoliko godina izdvojila oko 150 miliona KM u opremanje MUP-a Srpske", rekao je Karan novinarima u Banjaluci gdje je podijelio ključeve novih vozila.

Kada je riječ o opremanju MUP-a, on je podsjetio da je nabavljana nova uniforma za šta je izdvojeno oko 12 miliona KM, koliko je izdvojeno i za projekte stacionarnih radara, te da je nabavljana i kriminalistička oprema.


Snimili zmiju kod fakulteta, stručnjak otkrio o kojoj vrsti je riječ

Snimili zmiju kod fakulteta, stručnjak otkrio o kojoj vrsti je riječ

"Opremili smo Specijalnu antiterorističku jedinicu, Žandarmeriju, imamo Helikoptersku jedinicu i ubrzo očekujemo da dobijemo i treći helikopter. Ulagali smo i u objekte, kako izgradnju novih, tako i sanaciju postojećih", rekao je Karan.

On je dodao da MUP ima potrebu i za novim kadrom, te da se kontinuirano radi na podmlađivanju, ali i obuci s ciljem dobijanja što kvalitetnijih policajaca.

Karan je naveo da trenutno imaju više od 500 kadeta, od kojih je 200 završilo pripravnički staž i ubrzo će ući u redovne poslove, a biće produžen i konkurs za 26. klasu Policijske akademije zbog velikog interesovanja, posebno žena.

On je dodao da se radi i na promociji Srednje škole unutrašnjih poslova koja bi već od septembra trebala da primi prve polaznike.

Karan je podsjetio da je nakon tragičnih događaja iz Srbije početkom maja, MUP odmah pripremio poseban plan mjera i aktivnosti na prevenciji vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije, a koji, između ostalog, podrazumijeva prisustvo policijskih službenika u školama.


Vlada odlučila: Evo gdje će ići djeca iz

Vlada odlučila: Evo gdje će ići djeca iz "Ribnikara" koja ne žele u tu školu

"Pripremili smo širi plan aktivnosti koje se obavljaju i koje će se sistemski u punom kapacitetu početi primjenjivati sa novom školskom godinom, a odnose se na jačanje kapaciteta MUP-a, posebno uvođenje školskog policajca i ostalih operativno-taktičkih mjera koje imaju bezbjednosni karakter u školama", rekao je Karan.

Karan je dodao da se analiziraju eventualne izmjene određenih zakona, sprovode edukacije prevencije vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije, ali i upoznavanja djece o opasnostima usljed kontakta sa oružjem.