ATV

Предсједник Владе Републике Српске

Вишковић: Доктор Бабић био синоним борбе за живот

 • Извор: АТВ
 • 05.12.2023. 10:21

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у телеграму саучешћа породици и колективу требињског Дома здравља истакао је да је доктор Александар Бабић био синоним борбе за живот и да је његов одлазак болан и ненадокнадив губитак за породицу, колектив, пацијенте, као и цијелу Српску.

- Његово дјело нам остаје као мотив да будемо бољи људи, али исто тако и подсјетник како да пронађемо снагу у тешким тренуцима - нагласио је Вишковић.

Премијер Републике Српске је навео да га је погодила вијест о смрти човјека који је био синоним борбе за живот, борбе за живот другога и борбе за свој сопствени.

- Доктор Бабић је био примјер човјека, љекара који је свој животни позив претворио у племиниту мисију - истакао је Вишковић.

Доктор Александар Бабић из Требиња, који је боловао од цистичне фиброзе и имао Картагенеров синдром, преминуо је јуче у 48. години у Клиничком центру у Мостару.

Иако тешко болестан доктор Бабић је са маском за кисеоник више од годину дана обављао своју љекарску праксу.

Пратите нас и путем Вибера

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.