Vlada Republike Srpske

Višković očekuje da se koriguje cijena električne energije

  • Izvor: Srna
  • 31.12.2021.12:00

U Vladi Republike Srpske Srni je rečeno da nije tačno da je Vlada prihvatila prijedlog Privredne komore Srpske o cijeni električne energije i naglasili da cijenu utvrđuje "Elektroprivreda Srpske".

U Vladi Republike Srpske su istakli da premijer Radovan Višković očekuje da će "Elektroprivreda" prihvatiti korekciju cijene električne energije i utvrditi da ona iznosi 53 evra za svakog privrednika.

"Predsjednik Vlade Radovan Višković aktivno je učestvovao u razgovorima o postizanju dogovora o cijeni električne energije, uvažavajući jednako argumente i privrednika i 'Elektroprivrede'. Premijer je izrazio očekivanje da će 'Elektroprivreda' prihvatiti korekciju cijene za određene privredne grane, kao i cijenu od 53 evra za svakog privrednika", pojasnili su u Vladi Srpske za Srnu.

Iz Vlade su naglasili da je premijer zahvalan predstavnicima "Elektroprivrede Republike Srpske", prije svega direktoru i Upravi ovog preduzeća, koji su prihvatili sugestije i prijedloge da se koriguje cijena električne energije.

"Za Vladu Republike Srpske je svaki privrednik jednako važan, kao i sve institucije i udruženja koja zastupaju interese privrednika, te da je najbolje u dogovoru i na partnerskim osnovama dolaziti do rješenja, i ističu da razgovore i dogovore o cijeni električne energije i saradnju koju Vlada ima sa privrednicima ne bi trebalo koristiti u lične promocije i prisvajati zasluge", poručili su iz Vlade Srpske.