Milići

Višković položio vijenac palim srpskim borcima

  • Izvor: Agencije
  • 31.03.2023. 11:41

Premijer Republike Srpske Radovan Višković danas je u Milićima, povodom Dana opštine - 31. marta, položio vijenac palim srpskim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na Centralni spomenik u Parku velikana.

Poštu palim srpskim junacima odali su i opštinski zvaničnici, kao i predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Obilježavanje Dana opštine biće nastavljeno u sali Skupštine opštine radnim sastankom sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim, nakon čega će uslijediti svečana sjednica na kojoj će biti uručene opštinske nagrade i priznanja pojedincima, institucijama, udruženjima i organizacijama koji su doprinijeli razvoju Milića u prošloj godini.

Priznanje "Zlatni grb opštine Milići" sa priznanjem "Povelja opštine Milići", biće uručeno Javnoj ustanovi "Vode Republike Srpske" i Pokrajinskoj vladi Vojvodine.

"Grb opštine Milići" sa priznanjem "Povelja opštine Milići" biće dodijeljeni i Organizaciji rezervnih vojnih starešina Nova Pazova na čelu sa predsjednikom Zdenkom Gašićem, te Milivoju Ćirkoviću i Branislavu Spasojeviću.

"Zlatna povelja opštine Milići" posthumno će biti dodijeljena Radomiru Dimitriću.

"Posebna povelja opštine Milići" biće uručena trgovini i pekari "SAN", a

"Povelju opštine Milići" dobiće "Prizma".

U programu obilježavanja Dana opštine planirana je i posjeta novoizgrađenoj proizvodnoj hali u Industrijskoj zoni Podgora.

Za kraj današnjeg obilježavanja planiran je svečani ručak koji će biti obavljen u Sportskoj dvorani u Milićima.