Predsjednik Vlade Srpske

Višković razgovarao sa delegacijom aerodroma “Nikola Tesla”

  • Извор: АТВ
  • 20.06.2023. 16:13

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima aerodroma "Nikola Tesla“ u Beogradu, na čelu sa generalnim direktorom Sašom Vlaisavljevićem.

Premijer Višković je istakao da današnji sastanak sa predstavnicima aerodroma predstavlja značajan korak ka jačanju saradnje i razvoju avioindustrije u Republici Srpskoj, s ciljem unapređenja usluga putnicima, povećanja dostupnosti i konkurentnosti vazdušnog saobraćaja.

“Uz podršku i saradnju predstavnika aerodroma ‘Nikola Tesla’ u Beogradu, vjerujemo da ćemo ostvariti naše zajedničke ciljeve i stvoriti vazdušne putne veze koje će poboljšati mobilnost, ekonomski razvoj i turizam u našoj regiji”, istakao je premijer Višković.

Takođe, predsjednik Vlade je izrazio zahvalnost predstavnicima aerodroma “Nikola Tesla“ na njihovoj spremnosti za saradnju i podršku u razvoju aerodroma u Banjaluci i Trebinju, kao i na posvećenosti da podijele svoja znanja i iskustva.

Tokom sastanka, generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević naglasio je da je Republika Srpska prepoznala važnost razvijanja aerodroma u Banjaluci i Trebinju, kao ključnih čvorišta za vazdušni saobraćaj u regionu. 

Prema njegovim riječima, podrška aerodroma “Nikola Tesla“ će biti od velike pomoći u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i stvaranju održive avioindustrije koja će pružiti brojne koristi građanima, privredi i turizmu u Republici Srpskoj.

Današnjem sastanku prisustvovao je i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.

Пратите нас и путем Вибера