Usvojena odluka

Vlada Srpske: Istočno Sarajevo dobija Narodno pozorište

  • Izvor: ATV
  • 18.08.2022.16:05

Vlada Republike Srpske usvojila je Odluku o osnivanju Javne ustanove Narodno pozorište Istočno Sarajevo, a kojom su utvrđeni djelokrug i način rada, organi upravljanja i rukovođenja, te druga pitanja od značaja za djelatnost i poslovanje Pozorišta, a u skladu sa Zakonom o pozorišnoj djelatnosti.

Kako je saopšteno iz Vlade RS, do sada su Vlada Republike Srpske i Grad Istočno Sarajevo uložili oko pet miliona КM za izgradnju i opremanje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo.

– Pozorišna djelatnost je veoma važan segment kulture i temelj svakog kulturnog i civilizovanog društva jer spaja prošlost sa sadašnjicom, povezuje različite civilizacije i trasira put u budućnost svakom civilizovanom društvu. Osnivanjem Javne ustanove Narodno pozorište Istočno Sarajevo, Republika Srpska biće bogatija za još jednu republičku javnu ustanovu od značaja za razvoj i unapređivanje pozorišne djelatnosti u ovom djelu Republike ali i šire. Pozorište će obavljati poslove od opšteg interesa i značaja za Republiku Srpsku, a osniva se radi podsticanja razvoja i unapređivanja pozorišnog stvaralaštva i pozorišne djelatnosti – navedeno je u saopštenju Vlade.