ATV

Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Vulić: Sreća po Srbe i Republiku Srpsku pa Amerika nije Marfi

  • Izvor: SRNA
  • 30.05.2023. 17:41

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je nezapamćena i neviđena arogancija Majkla Marfija, diplomate u tuđoj zemlji, da sa brda iznad Sarajeva poručuje legalno, voljom naroda izabranom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da se obrati Ambasadi SAD u BiH ako ima neki problem u vezi sa preletima američkih aviona u vazdušnom prostoru BiH.

"Jasna nam je njegova poruka i njegovo poimanje demokratije. Možemo samo reći: 'Ne daj Bože da se on nešto pita'. Marfi bi trebao da zna da partnerstvo i demokratija nisu njegova sila. BiH je sastavljena od dva entiteta i tri naroda, a to što pored njega na Grdonju stoji jedan član Predsjedništva i jedan ministar, koji pogledom ka nebu traže američke bombarder u preletu, usplahireni kao da su se nešto pitali, a ne statirali znači samo jedno - pokušaj omalovažavanja jednog entiteta i jednog naroda. Za njegovu informaciju, BiH ne čini jedan entitet, niti jedan narod, kao što ni Predsjedništvo BiH ne čini jedan član, a Savjet ministara jedan ministar", naglasila je Vulićeva.

Ona je dodala da Majkl Marfi ili ne prati medije u Republici Srpskoj ili čita cenzurisane tekstove koje mu serviraju njegovi zaposleni Bošnjaci, pa ne vidi da su svi iz Republike Srpske jasno i glasno rekli da ne žele strah, niti oživljavanje bolnih ratnih uspomena kada su na teritoriju Republike Srpske i dijela FBiH iz tih istih aviona sipali osiromašeni uranijum.

"Očigledno da Majkl Marfi misli da je on Amerika, ali na sreću Srba i Republike Srpske nije. Mi iz Republike Srpske uvijek ćemo razgovarati sa zvaničnim Vašingtonom, a ne sa poslušnikom i filijalom SDA, što Marfi nesporno jeste pa s toga i priređuje razne cirkuse u BiH", istakla je Vulićeva.

Ona je rekla da sumnja da je Marfi sa Grdonja kao fotograf amater imao priliku da uslika bombardere, jer u njegovoj viziji demokratije bombarderi su znak prijateljstva, a tako ih predstaviti ne bi uspio ni fotograf "profesionalac".

"Šta je pravo prijateljstvo i domaćinstvo, mislim da Mrafi nikada neće spoznati jer je sam sebe diskvalifikovao u Republici Srpskoj", poručila je Vulićeva.