ATV

Šef Kluba poslanika SNSD-a u PDPS

Vulić: U teškim vremenima sačuvati svoju vjeru, tradiciju i običaje

 • Izvor: SRNA
 • 04.06.2023. 14:07

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je danas u Vozući kod Zavidovića, gdje je prisustvovala proslavi slave Manastira Vozućica, da je u ovim teškim vremenima punim izazova važno sačuvati vjeru, tradiciju i običaje.

Vulićeva je rekla Srni da joj je velika čast i odgovornost to što je kuma ovogodišnje slave Manastira Vozućica, za koji je pokrenuta inicijativa da bude stavljen pod zaštitu Uneska.

Ona je izrazila zadovoljstvo što se srpski narod okuplja u ovim teškim vremenima, punim izazova.

- Drago mi je što srpski narod u ovim teškim vremenima, punim izazova pronalazi ovako bitne datume da se okupimo. Moramo sačuvati našu vjeru, tradiciju i običaje, a to je u ovom vremenu najbitnije od svega - dodala je Vulićeva.

Govoreći o pristupnom putu do manastira koji je u veoma lošem stanju, Vulićeva je rekla da se može izvršiti određeni politički pritisak kako bi se taj put sačuvao i kako bi se ljudima omogućilo da lakše dolaze do ove svetinje.

Vučić: Ponosan sam na srpsku policiju

Vučić: Ponosan sam na srpsku policiju

Manastir Svete Trojice Vozućica, zadužbina kralja Dragutina Nemanjića, proslavio je svoju krsnu slavu - Trojice ili Duhove u prusustvu brojnih Vozućana koji su došli iz raznih krajeva, iz Srpske, regiona i svijeta.

Kuma slave ove godine Sanja Vulić je darovala manastir. Ona je pripremila slavski kolač i slavsko žito, a po završetku Svete liturgije i posluženje za goste.

Kumstvo za manastirsku slavu za narednu godinu od Vulićeve preuzeo je Rado Panić.

Manastir Vozućica potiče iz 14. vijeka i zadužbina je kralja Dragutina Nemanjića. Manastir je obnovljen poslije rata i osveštan prošle godine.

Vozuća u opštini Zavidovići veliko je srpsko stratište odakle je raseljeno 1.920 porodica, odnosno 7.860 stanovnika. 

Tagovi:
 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.