ATV

Dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu

Župljanin: Najavljeni preleti NATO aviona su vid pritiska

  • Izvor: SRNA
  • 29.05.2023. 16:56

Dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin smatra da su potpuno neprimjereni i za osudu najavljeni niski preleti NATO bombardera iznad gradova u BiH, te da je to još jedna od prijetnji i pritisaka na ovdašnje narode.

Župljanin je rekao Srni da je potpuno neprimjereno da Ambasada SAD u BiH najavljuje prelete ovih aviona.

- Tako se ovdje ne može demonstrirati sila jer je u BiH najmanje jedan /srpski/ narod koji je protiv ulaska BiH u NATO. Dakle, ne mogu da nam govore tim metodama, pritiscima i silom kako moramo slušati i slijediti put kojim oni hoće da idemo. To je za svaku osudu i rukovodstvo Srpske treba da razmisli koji je adekvatan odgovor jer su NATO avioni ovdje ubijali ljude i bacali osiromašeni uranijum. Oni nisu dobrodošli na teritoriju Srpske koja ima pravo da izrazi svoj stav - poručio je Župljanin.

Dva lanser bombardera Vazdušnih snaga SAD "B-1B" izvršiće sutra niski prelet iznad gradova u BiH, saopšteno je iz Ambasade SAD, uz upozorenje da su te letjelice "u stanju brzo ispustiti ogromne količine preciznog i nepreciznog naoružanja protiv bilo kojeg neprijatelja, bilo gdje u svijetu, u bilo koje vrijeme".