Mediji pišu

Donijeta odluka: Vajnstinu se neće suditi?

  • Izvor: cdm.me
  • 17.03.2023.10:18

Harviju Vajsntinu se neće suditi za preostale tri optužbe, saopštio je sud, a prije toga je tužilaštvo odustalo od optužnica, piše Variety.

Vajnstin je prošlog mjeseca osuđen na 16 dodatnih godina zatvora zbog silovanja glumice 2013. godine. Odluku je donio sud u Los Anđelesu, gdje ga je porota u decembru proglasila krivim za silovanje.

U optužbama se navodi njegov napad na bivšu manekenku i glumicu, koja se u sudu vodila kao N. N. osoba. Silovanje se dogodilo u hotelu u Los Anđelesu. On već služi 23-godišnju kaznu zbog presude za silovanje i seksualni napad 2020. godine u Njujorku i najvjerovatnije će provesti ostatak života iza rešetaka. Žalio se na obje presude.

Porota u Los Anđelesu je krajem 2022. godine proglasila Harvija Vajnstina, bivšeg holivudskog filmskog mogula, krivim za silovanje žene čiji identitet nije otkriven. Proglašen je krivim i za seksualni napad žene koja je tokom suđenja predstavljena kao Džejn Do 1, navodi Gardijan.

Porotnici su odlučili da Vajnstin nije kriv po optužbi da je seksualno napao drugu ženu, terapeutkinju za masažu, i nisu uspjeli da donesu presudu o optužbama za silovanje odnosno seksualno zlostavljanje dvije žene, uključujući Dženifer Sibel Njusom, suprugu guvernera Kalifornije Gavina Njusoma.

Oslobođen je optužbi za seksualno zlostavljanje žene poznate kao Džejn Do 3.

Tagovi: