Скандал

Евровизија: Уклоњена холандска застава

 • Извор: Нова.рс
 • 10.05.2024. 22:37

Холандски представник Јост Клајн неће моћи да одржи пробу пред финале Евровизије 2024., званично јављају холандски медији.

Јост Клајн, холандски учесник Пјесме Евровизије, неће до даљњег вјежбати за сутрашње финале. Организација догађаја објавила је средином поподнева да истражује инцидент у који је умијешан Клајн. Организатор – Европска радиодифузна унија (ЕБУ) од тада се није оглашавала.

Холандска застава сада је уклоњена са дијела гд‌је бораве умјетници. Нејасно је да ли Холандија још увијек може да учествује.

Шведски емитер СВТ каже да инцидент укључује и физички обрачун са фотографом израелске делегације. Гласине су да се Клејн сукобио и са неким из ЕБУ-а.

Објављен комплетан видео: Ево како је Ђоковић добио флашу у главу

Објављен комплетан видео: Ево како је Ђоковић добио флашу у главу

Јуче, на конференцији за медије након друге полуфиналне вечери, Клајн је изразио своје незадовољство због учешћа Израела на такмичењу.

Супротставио се водитељу конференције питавши га због чега Еден Голан, израелска представница, има право да изабере хоће ли или неће одговорити на шкакљиво новинарско питање.

Новинар из Пољске, питао је Израелку да ли је свјесна да је због њеног учешћа на такмичењу угрожена безбједност свих осталих учесника.

Представник Холандије се неће појавити у финалу Евросонга?

Представник Холандије се неће појавити у финалу Евросонга?

На питање које је било постављено њему, да ли пјесма ЕуроПапа може да уједини Европу кроз слоган "Уједињени музиком“, Клејн је одговорио – "То је питање за ЕБУ“, алудирајући на то што су дозволили учешће Израелу ове године.

Холандски медији незванично преносе да је Холандија дисквалификована са такмичења, али то још увијек није потврђено.

Клајн је данас на генералној проби требало да наступа прије израелске представнице, али се није појавио на сцени, преноси Nova.rs

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.