Teška sudbina "Dadilje"

Glumicu silovali, muža joj pretukli i natjerali da gleda

  • Izvor: mondo
  • 14.05.2022.16:01

Glumica Fren Drešer već decenijama je na sceni, a mnogi ne znaju da je zvijezda serije "Dadilja" imala izuzetno težak život.

Fren, koja sada ima 64 godine, preživjela je brutalno silovanje a potom i karcinom koji joj je oduzeo šansu da se ostvari u ulozi majke.

Fren je svog prvog muža Pitera Marka Džejkobsona upoznala u srednjoj školi, kada su imali 15 godina, prenosi "Mondo.rs".

Odmah su se zaljubili i stali su na "ludi kamen" kada su napunili 21 godinu. Šest godina kasnije, 1985. godine, par je živio u stanu u Los Anđelesu kada su dva naoružana muškarca provalila u njihov dom.

Sa njima je bila i prijateljica, čije ime nije otkriveno, i napadači su najprije pretukli i vezali Freninog muža, a zatim brutalno silovali obje žene uz prijetnju pištoljem.

Glumica je godinama ćutala o stravičnom napadu koji je preživjela, da bi potom odlučila da postane aktivistkinja protiv nasilja i progovori o paklu koji je doživjela.

U međuvremenu je njen suprug shvatio da je homoseksualac i priznao je to Fren, koja se razvela od njega ali ga je podržala. Ostali su prijatelji i poslovni partneri, i Drešerova je rekla da je njihova ljubav "posebna, neponovljiva i za cijeli život".

Ali njenim mukama nije bio kraj. Tokom devedesetih je imala zdravstvene probleme, i dvije godine je trajala njena bitka da otkrije šta nije u redu. Osam ljekara ju je pregledalo da bi tek 2000. godine shvatili da ima rak materice. Fren je hitno operisana i otklonjena joj je materica, ali zbog toga nije mogla da postane majka.

Danas je Fren aktivistkinja koja se bori za strože kazne za nasilne prestupnike. Uz njenu pomoć, napadač koji ju je silovao osuđen je na 150 godina zatvora.

Fren je pokrenula i dobrotvornu fondaciju koja se bori za rano otkrivanje karcinoma kod žena, dok još uvijek imaju šansu za izlječenje, jer je ona nije imala već je materica morala hitno da joj bude otklonjena.

Tagovi: