Sve priznala

Jelena Đoković otvoreno o anksioznosti i strahovima

  • Izvor: Agencije
  • 19.08.2022.21:14

Jelena Đoković poznata je kao žena koja stalno radi na sebi. Da li je to ishrana, zdravlje ili roditeljstvo, čini se da žena našeg najpoznatijeg tenisera želi svoje znanja da proširi u svakom aspektu života. Kako je i sama jednom prilikom rekla ona je prava definicija "štrebera".

Jelena svoju svestranost i stečena znanja ne drži za sebe, već redovno sa pratiocima dijeli svoje stavove i iznosi različita mišljenja, a sada je otkrila i da se borila sa anksioznošću i svime što to stanje nosi.

"Ponekad sam se osećala preopterećeno što je mnogo uticalo na moje rezultate i otvorenost za nova iskustva, učenje i prijateljstva. Anksioznost i stres nisu šala", rekla je ona.

Pored širenja svijesti na društvenim mrežama, često pokušava razgovorom da učini nešto dobro za ljude, te je i dio ekipe stručnjaka koja se bavi problemom anksioznošću.

"Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i dece, a onda sam se morala suočiti sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da se moram posvetiti sebi. Biće hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam se takmičiti s Noletom. Mislila sam da ne dobijam dovoljno priznanja koje zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini", izjavila je Jelena za Story.

Jelena je iskreno otkrila kako joj je smetalo što je prepoznaju samo kao suprugu Novaka Đokovića, ali sada to drugačije gleda.

"Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportista, kako trebaju izgledati i ponašati se. Nekada me je bolelo što sam prepoznata samo kao njegova supruga, sad to nosim s ponosom", zaključila je Jelena.


(Story)