Pokrenuta istraga

Jutjuber optužen da je namjerno srušio avion zbog klikova

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 21.01.2022.09:59

Jutjuber i bivši olimpijski snouborder optužen je da je namjerno srušio svoj avion zbog klikova, a sada je američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) otvorila istragu.

Trevor Džejkob je kritikovan na mreži nakon što je objavio video na YouTubeu gdje iskače padobranom iz aviona Taylorcraft BL64 i snima ga kako pada u brda Nacionalne šume Los Padres u blizini Kujame u Kaliforniji.

Jutjuber je planirao da leti od Santa Barbare do Mamot Lejksa, kako bi tamo paraglajdovao i snoubordovao, a planirao je, navodno, da tokom leta pospe i pepeo svog prijatelja koji je poginuo nekoliko godina ranije. Džejkob tada spušta nos letjelice, šaljući je tako direktno u zemlju, prenosi "Telegraf.rs".

U međuvremenu, on iskače iz aviona, pošto je krenuo spreman i sa padobranom.

Snimak incidenta je postavljen na YouTube gdje je odmah počeo da skuplja preglede.

Entuzijasti vazduhoplovstva nisu gubili vrijeme razbijajući Džejkobove tvrdnje. Video je u kratkom roku imao više od 5.000 komentara. Međutim, komentari su od tada isključeni, ali to nije spriječilo ljude da prave svoje klipove u kojima ukazuju na abnormalnosti u Džejkobovom originalnom snimku.

Nakon mnogih tvrdnji na internetu, umiješala se i američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo, koja sada istražuje ovog jutjubera.

Poznato je da je FAA temeljna kada su ovakve istrage u pitanju i često je potrebno godinu i više dana da se napravi kompletan izvještaj.

Da li će Džejkob biti krivično gonjen zbog nesreće, ili će mu biti oduzeta pilotska dozvola, ostaje da vidimo.

Šta vi mislite, da li je iscenirano?


Tagovi: