Popularni Glumac

Metju Peri iz kultnih "Prijatelja" otkrio zašto ne može gledati stare epizode serije

  • Извор: Кликс
  • 05.12.2022. 22:40

Glumac Metju Peri kojeg su gledaoci zavoljeli zbog uloge Čendlera Binga u kultnoj seriji "Friends", otkrio je da nije u stanju gledati stare epizode američke uspješnice, a iza svega se krije i razlog.

Godinama unazad, ovaj 53-godišnjak i njegove kolege iz serije su bili najveće zvijezde na planeti, s milionima gledaoca koji su svakodnevno pratili njihove dogodovštine.

I sada, više od decenije od emitiranja posljednje epizode, ljudi širom svijeta uživaju u njenim reprizama, što nažalost nije slučaj i s Perijem.

Glumac je priznao da se ne može natjerati da ponovno pogleda seriju, a iza svega se krije upravo njegova borba s ovisnošću, koja ga je zamalo koštala života.

Govoreći za CBC, Peri je rekao da "ne može gledati seriju" jer vrlo lako prepoznaje u kakvom je stanju bio i šta je uzimao u svakoj od sezona.

"Nisam gledao seriju jer bih samo morao ponavljati: 'alkohol, opijati, kokain'. Mogao bih za svaku sezonu reći šta sam tada koristio i zato je ne želim gledati. To sve što vidim", objasnio je.

Prisjetio se i nekih teških trenutaka nakon kojih se nije jednostavno oporavio.

"U jednom trenutku toliko sam se tresao da sa, ako sam se htio pomjeriti samo od police s knjigama do stola, morao to učiniti oslanjajući se od nešto. Otišlo je tako daleko", objasnio je glumac koji se u jednom trenutku i rasplakao.

"Znate, ono zbog čega se uvijek mogu rasplakati je to što ovo nije pošteno. Nije pošteno da sam ja morao prolaziti kroz ovu bolest dok ostatak ekipe nije. Oni su dobili sve što i ja, ali samo sam se ja morao boriti protiv ove stvari, i još uvijek to činim", zaključio je.

U ranijem razgovoru za People, Peri je otkrio da je njegov alkoholizam tek počeo "puštati korijene" kad je dobio ulogu u seriji koja će mu promijeniti život. Tada je imao samo 24 godine.

Тагови: