"Јако велико разочарање"

Раде Богдановић: Французи су неваспитани комплексаши, видјели сте какви су дошли!

  • 10.07.2024. 18:09

Познати фудбалски аналитичар Раде Богдановић коментарисао је испадање Француске у полуфиналу Европског првенства.

Као гост у студију РТС-а поручио је да Французи немају кућни одгој и да су комплексаши.

"Када је ријеч о француској репрезентацији, туга и жалост, оптерећени милионима и комплексима, ми смо се зезали са њима, пошто је ово спорт и забава. Видјели сте обућу коју су имали на себи и одјећу када су долазили, то вам је комплекс. Немају неко велико кућно васпитање, кад изгледају како изгледају. Имали сте малоприје Мбапеа, сада да ја кажем то, од нас 15 би устало и рекло гдје је Мбапе. Петнаест шутева, сви су били преко пречке, а потписао уговор од неколико стотина милиона евра, бавио се политиком, играчи се бавили политиком. Имам осјећај да су као да не само да им се није играло, него видите да нема осјећаја тимске игре, припадности. Јако велико разочарање. Ми смо на почетку првог првенства рекли да су кандидати, али снага кладе ваља, а ум царује", рекао је Богановић.


Посебно је похвалио Данија Олма, а одбрану репрезентације Француске није могао да схвати код његовог гола, односно аутогола Кундеа.

"Не само тимски дух, то је класа. Он је пренио лопту унутрашњом десном, па је вратио на спољну. Ова два слијепца, могу тако да кажем, су испала као да никад фудбал нису играли, то је класа, он дечко зна. Нисам џаба рекао малоприје да снага кладе ваља, а ум царује. Они су играли са мозгом, едуковано, тимски, јако, примјер су свим селекцијама. Не знам да ли ће освојити, али свака им част", закључио је Богдановић.

Подсјетимо, Шпанија је побиједила Француску резултатом 2:1 и пласирала се у финале Еура гдје ће играти против бољег из вечерашњег дуела између Холандије и Енглеске.

Пратите нас и путем Вибера