Hrvatska

Dinamovi navijači hodali Zagrebom uz nacističke pozdrave - VIDEO

 • Izvor: informer
 • 18.03.2023.18:15

Hrvatska je opet u negativnom centru pažnje evropske sportske javnosti zbog velikog skandala koji su izazvali tamošnji navijači.

Fanovi Dinama iz Zagreba, Bed Blu Bojsi prodefilovali su prijestonicom Hrvatske uz nacističke pozdrave.

Zagrebački Dinamo već 37 godina bodri navijačka grupa "Loši plavi momci" (eng. "Bad blue boys"), a upravo su svoj rođendan BBB proslavili na nezapamćen način.

Oni su, naime, ulicama glavnog grada Hrvatske prodefilovali, što samo po sebi nije ništa čudno, ali su to učinili prošavši dio svog puta - uz podignutu desnu ruku, baš kao što su to radili nacisti u Hitlerovoj Njemačkoj, ali i hrvatske Ustaše, kao produžena ruka nacista u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, u kojoj je na najjezivije načine ubijen veliki broj Srba, Jevreja i Roma.

Ovakva "šetnja" izazvala je ogromnu pažnju, ali, nažalost, nije jedini incident ovog tipa koji su pristalice pomenutog kluba priredile u posljednje vrijeme.

Dinamo Zagreb je u okviru drugog kola Lige šampiona imao zakazan duel sa Milanom, a u taj italijanski grad došlo je i mnogo navijača hrvatskog prvaka.

Zagrebački "Bed blu bojsi", od kojih su italijanske bezbjednosne snage oduzele mnogo toga, pa i hladno oružje, zgrozili su svijet kada su kolektivno krenuli na stadion "San Siro".

Oni su, naime, ulicama Milana išli pjevajući naizgled bezazlene pjesmice posvećene Dinamu, ali su zato masovno držali podignutu desnu ruku, te je samo nedostajao uzvik "zig hajl", prenosi "Informer".

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:39 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:40 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.