Menadžer

Evo kako zarađuje Tošić i čime se bavi nakon kraja fudbalske karijere

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 31.03.2022.15:22

Duško Tošić, suprug pop zvijezde Jelene Karleuše, nedavno je prestao profesionalno da se bavi fudbalom i završio je svoju karijeru, pa sada zarađuje na drugi način.

Tošić je karijeru završio u Turskoj, iako je želio da to bude u Crvenoj Zvezdi, kako je izjavio, međutim, sudbina je htjela drugačije, pa mu je i prije kraja profesionalne karijere, počeo drugi "biznis".

Karleušin suprug je već nekoliko mjeseci fudbalski menadžer i zarađuje od procenta trasfera, odnosno, prodaje igrača.

Iako je promijenio "profesiju", Tošić i nije stacioniran Srbiji, ali sada ima više vremena koje provodi sa svojom porodicom, a često putuje i pregovara sa potencijalnom klubovima svojih igrača.

Zarada fudbalskih menadžera varira, a kako se Duško pokazao kao uspješan i već je imao veliki transfer, ne manjka ni novca. U pitanju je fudbaler Miralem Pjanić, nekadašnja zvijezda Barselone i Juventusa, kog je Tošić doveo u Bešiktaš.

Fudbalski menadžeri imaju "svoje" igrače, za koje iz sezone u sezonu pregovaraju sa klubovima i obezbjeđuju im najbolju poslovnu mogućnost, odnosno, klub u kom će nastaviti karijeru.

Od ukupne svote prodaje igrača, koja zavisi od potražnje i uspjeha fudbalera, dio novca ide menadžeru, a kako kažu dobro upućeni, po jednom transferu može da se zaradi od nekoliko desetina, pa sve do stotina hiljada, a možda čak i miliona evra.

"Svaki početak je težak, tako i u menadžerskom poslu. Ušao sam u odelo, a da nisam zvanično završio karijeru. Evo kako se to desilo. Imao sam nekoliko ponuda ovog leta, ali ja sam čekao Bešiktaš. Hteo sam da karijeru završim u samo dva kluba - ili u Crvenoj Zvezdi ili u Bešiktašu ", izjavio je ranije Tošić i dodao:

"U Turskoj je smanjen broj stranaca i ja sam čekao da se poveća kvota. Sedim ja tako u Istanbulu s trenerom Bešiktaša Sergenom Jalčinom, čekam da se otvori to jedno mesto stranca. A on mi kuka, treba mu vezni igrač."

"Setim se odmah Pjanića, stupim u kontakt s njegovim agentom Nerminom Džengisom i bukvalno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Jalčin nije mogao da veruje da je dobio igrača Barselone. Bio je u čudu", rekao je ranije Tošić.

Tagovi: