Postaje igrač Al Nasra

Marca: Ronaldo postaje najplaćeniji sportista svijeta

  • Izvor: ATV
  • 05.12.2022.14:09

Kristijano Ronaldo postaće novi igrač Al Nasra iz Saudijske Arabije, a ujedno i najplaćeniji sportista.

Portugalac će potpisati ugovor 1. januara 2023. godine na dvije i po godine i postaće daleko najplaćeniji sportista na planeti s godišnjom zaradom od skoro 200 mliliona evra, piše Marca.

Sam ugovor za igranje u klubu donijeće mu oko 100 miliona evra, tvrdi dobro obaviještena "Marca", ali Portugalcu će isto toliko donijeti marketinški dio jer je on dio promocije fudbala u ovoj zemlji.

U Al Nasru će sarađivati s francuskim trenerom Rudijem Garsijom, a od stranaca će mu društvo praviti Alvaro Gonzales i kolumbijski golman David Ospina.

Mesi i Nejmar nosioci su fudbalskog plakata PSŽ-a, ali njihovih 75, odnosno 70 miliona koliko zarađuju po sezoni daleko su od onoga što će Ronaldo dobiti u Saudijskoj Arabiji.

Čak i pregledavajući spisak najplaćenijih igrača u SAD-u, svi su daleko od novca koji je obećan Portugalcu.

Ovo je sportski korak unazad, ali je očigledno da 38-godišnji Ronaldo nema više ambicija za takmičarske poduhvate s obzirom da je malo velikih klubova u Evropi koji žele takav karakter u timu, pod tom cijenom.

Mesi prednjači u osvojenim individualnim titulama, dok će Ronaldo svoju karijeru završiti sa više timskih. Iako je bio željak da začini svoju vitrinu sa još kojim peharom Lige šampiona, od toga nema ništa. Jedine trofeje koje će donijeti kući su oni iz Saudijske Arabije.

Njegov budući tim nalazi se na drugom mjestu tabele, ali pretenduje uz dobru igru na prvo mjesto.