FIFA

Potvrđeno - Ovo su tri učesnika Svjetskog prvenstva 2026.

 • Izvor: ATV
 • 14.02.2023. 20:39

Krovna kuća svjetskog fudbala (FIFA) zvanično je potvrdila da će reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Meksika i Kanade bez kvalifikacija igrati na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

Mundijal za tri godine biće istorijski jer će prvi put biti organizovan u tri zemlje. To su SAD, Kanada i Meksiko, a zbog toga nije bilo definisano da li će se sve plasirati direktno na Svjetsko prvenstvo.

FIFA je danas donijela zvaničnu odluku i otklonila sve dileme. Naime, sve tri reprezentacije izborile su plasman na Mundijal bez kvalifikacija.

Po mnogo čemu Svjetsko prvenstvo 2026. biće istorijsko. FIFA je odlučila da proširi spisak učesnika, tako da će na završnom turniru igrati čak 48 selekcija.

Tri zemlje biće domaćin Mundijala, ali će dominantan domaćin biti SAD. Od 80 utakmica, čak 60 biće odigrano na teritoriji SAD, a po 10 u Kanadi i Meksiku.

U konkurenciji za organizaciju Svjetskog prvenstva bile su samo dvije države. SAD su se "borile" s Marokom da dobiju organizaciju, a naknadno su se pridružile Meksiko i Kanada aplikaciji SAD.


Tagovi:
 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.