ATV

Директни окршаји

Словенија у драми изборила Еуро, провукла се и Италија

 • Извор: Независне
 • 20.11.2023. 22:57

Словенија, Италија и Чешка извукли су позитивне резултате у директним окршајима с Казахстаном, Украјином и Молдавијом, чиме су се три првоспоменуте репрезентације директно пласирале на Европско првенство које ће се нагодину одржати у Њемачкој.

Вечерас је одиграно седам утакмица у групама Ц, Е и Х, а у наставку погледајте што се догађало у драматичној завршници квалификација.

Група Х

Данска је раније била осигурала одлазак на Еуро из групе Х, док су Словенија и Казахстан у директном окршају у Љубљани одлучивали о другом путнику. Словенији је био довољан бод, а на крају је у драматичној завршници славила 2:1. Бењамин Шешко довео је Словенце у вођство у 41. минуту. Рамазан Оразов изједначио је у 48. а за коначну потврду пласмана погодио је Бењамин Вербич у 86. минуту.

Казахстан је морао побиједити, а с обзиром да није, ићи ће у додатне квалификације заједно с Финском. Сјеверна Ирска и Сан Марино сигурно неће ићи на Еуро.

Група  Ц

Енглеска је прва у групи Ц, а Украјина је у Леверкузену била домаћин Италији, гд‌је су се борили за другу позицију. Италији је такође био довољан бод, док је Украјина морала побиједити како би се директно пласирала на Еуро. Завршило је 0:0 те ће се Украјина морати пробити кроз додатне квалификације, које су Италијани ремијем избјегли. Сјеверна Македонија и Малта остали су на дну групе.

Група Е

Одраније је било познато да ће Албанија директно из хрупе Е отићи на Еуро. О другом путнику одлучивало се на утакмици Чешке и Молдавије. Чесима је било довољно одиграти неријешено, а на крају су славили 3:0. Пољска ће ићи у додатне квалификације, док Молдавија и Фарска острва заузимају посљедње двије позиције.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Емисија: Аутошоп магазин (Р)

  За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

  Упознаћемо вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста.

 • 13:25 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путописна авантура са потписом Бањалучанина Роберта Дацешина.