ATV

Leotar - Zrinjski

Utakmica u Trebinju imala treće poluvrijeme, disciplincima pune ruke posla

 • Извор: АТВ
 • 17.10.2022. 20:02

Snimak tuče sa stadiona Police, nakon utakmice izmedju fudbalera Leotara i Zrinjskog obišao je region. Sijevalo je i na terenu tokom devedesest minuta igre, duela završenog rezultatom 1:1, ali je treće poluvrijeme otpočelo već na konferenciji za novinare koju je na kratko, teškim optužbama na račun gostiju, prekinuo Srđan Kuljić, jedan od članova stručnog štaba Leotara.

"Kome psuje majku mrtvu Bilbija ovdje sada? Svima nama psuje majke mrtve ovdje sada, jel vam to klub, je li vas sramota. Sram vas bilo. Pitajte ga šta radi, psuje majke mrtve, kaže što nema vode tople. Sram vas bilo", rekao je Srđan Kuljić tokom konferencije.

Ipak, potpuni haos nastao je nakon konferencije za novinare. Sergej Jakirović, šef struke Zrinjskog, a uz njega i Marin Ivančić, kondicioni trener mostarskog kluba, nasrnuli su na kapitena Leotara Đoku Milovića. Pali su udarci, prijetnje, a policija je pokušavala da zavede red. Dan poslije, sa stadiona Pod bijelom brijegom stiže saopštenje u kojem se veći dio krivica prebacuje na medije koji bruje o skandalu.

"Zrinjski Mostar također želi naglasiti kako čvrsto stoji iza svih članova našeg Kluba te istovremeno izraziti zgroženost zbog načina na koji je dio medija prezentirao incident koji se dogodio na stadionu Police, a za koji odgovornost nikako ne mogu snositi treneri i igrači HŠK Zrinjski", stoji u saopštenju HŽK Zrinjski Mostar HŠK.

Na napisano u Mostaru, uzvraćaju iz Trebinja.Žale zbog incidenta koji se zbio u njihovoj kući, ali ističu da nisu i ne mogu biti jedini krivca za sve što se dogodilo na Policama.

"Postoje brojni video snimci i snimci nadzornih kamera na stadionu koji će sigurno sve najbolje prikazati, ali činjenica je da su reakcije naših članova bile isprovocirane krajnje vulgarnim ponašanjem i riječima kapitena Zrinjskog na kraju utakmice, na koje je teško u momentu ostati pribran. Fudbalski klub „Leotar“ je prije utakmice u saradnji sa nadležnim službama preduzeo sve mjere obezbjeđenja", stoji u saopštenju FK Leotar.

Iz Leotara još poručuju da će, učiniti sve što je do njih, da se tenzija stiže i da ovaj incident ne naruši dobre odnose između dva kluba. Konačan sud daće Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH koja ća narednih dana imati pune ruke posla.

"Prvo ide faza prikupljanje dokaza, očitovanje svih aktera i tek kada to dobijemo na narednoj će biti izrečena odgovarajuća disciplinska sankcija na temelju tih prikupljenih dokaza", kaže Nermin Kljajić, predsjednik disciplinske komisije FS BiH.

Šturim saopštenjem se oglasila i  trebinjska policija u kome se navodi da su uspjeli spriječiti narušavanje javnog reda i mira. Po njima je nakon odigrane utakmice došlo do naguravanja između više osoba iz dva tabora.

Тагови:
 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.