Katar

Navijačica Argentine u prvom redu tribina pokazala grudi tokom slavlja, sad joj prijeti zatvor

  • Izvor: B92
  • 19.12.2022.14:57

Argentinskoj navijačici preti zatvor nakon što je potpuno obnažena slavila titulu svjetskog prvaka na Lusail stadionu u Kataru.

Vatreni argentinski navijači priredili su feštu na stadionu Lusail, ali i širom Argentine i ona će potrajati danima, to je sigurno.

U trenucima slavlja mnogo pažnje privukla je jedna navijačica koja se u potpunosti skinula i tako je pokazala grudi nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Nije se nadala da će je kamere snimiti pošto joj prijeti zatvorska kazna. Država Katar upozorila je navijače prije početka Svjetskog prvenstva da moraju da poštuju stroga pravila.

Turistička uprava Katara je zatražila od svih posjetilaca Mundijala da pokažu poštovanje prema lokalnoj kulturi izbjegavajući skidanje odjeće u javnosti.

Žene koje nisu iz Katara ne moraju da nose crni ogrtač koji prekriva žensku figuru od glave do pete, no moraju da poštuju pravila i sigurno je da ovu navijačicu čeka kazna zatvora, prenose mediji.

Istovremeno, hrvatska navijačica Ivana Knol prekršila je brojna pravila o odjevanju, ali je poručila u nekoliko navrata da se ne boji kazne.

(b92)