Antonin Hajek

Nestao je prije pet mjeseci, a sada su stigle jezive vijesti: Slavni ski skakač pronađen mrtav

 • Izvor: Radio Sarajevo
 • 10.03.2023. 21:57

Bivši češki skijaš skakač Antonin Hajek (37) pronađen je mrtav, pet mjeseci nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Detalji njegove smrti nisu javno objavljeni, a Hajekovo tijelo navodno je pronađeno u Maleziji što čitav slučaj čini još tajanstvenijim.

Porodica je njegov nestanak prijavila još 2. oktobra prošle godine i od tada nije bilo nikakvih informacija o njegovoj sudbini.

"Preminuo je bivši skijaš skakač, češki rekorder i nacionalni selektor Antonin Hajek. Njegov život ugasio se u ranoj 37. godini", objavio je češki skijaški savez, pišu Sportske novosti.

"Iz poštovanja prema Antoninovoj obitelji, nećemo davati dodatne informacije o okolnostima njegove smrti", dodao je portparol Češke skijaške federacije Tomas Haisl.


Hajek je najbolje plasmane u Svjetskom kupu ostvario 2010. godine, kada je bio četvrti na natjecanjima u Bad Mitterndorfu i Sapporu. Inače, s 236 metara koliko je letio na Planici češki je rekord u skijaškim letovima.

Hajek je karijeru završio 2015. godine, nakon čega je postao trener, isprva mladih čeških skakača, a kraće vrijeme je bio i glavni trener muške reprezentacije.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?