Pogledajte

Slavni Fedor Emelianenko u penziju otišao uz srpsku pjesmu

  • Извор: Телеграф
  • 05.02.2023. 15:10

Legendarni ruski MMA borac Fedor Emelianenko (46), jedan je od najbolji svih vremena, ovog vikenda je zvanično otišao u penziju, i to, poslije poraza od aktuelnog prvaka teške kategorije Rajana Bajdera (39).

Kako je i planirao, Fedor je posljednju borbu imao u Inglvudu, predgrađu Los Anđelesa, i to, u kultnoj dvorani Forum, a i ovoga puta, pokazao je koliko je vezan za Srbiju.

Naime, na kraju borbe, legendarni borci su okružili i pozdravili Fedora koji je poljubio rukavice i simbolično ih ostavio na pod ringa.

Rus je dobio ispraćaj dostajan velikana, a mnogim ljubiteljima borbi i navijačima u hali privukla je pažnju pjesma koju je Fedor odabrao da se čuje u hali na kraju meča, prenosi "Telegraf.rs".

Popularni Ruski imperator odabrao je da ga u penziju isprati srpska pjesma: "Himna za život Srbije", koja govorio o ljubavi prema otadžbini.

Da podsjetimo, Fedor se svojevremeno poslije nekoliko godina pauze vratio u ring, odlučio je da u "kavez" uđe sa pjesmom srpskog vladike Nikolaja Velimirovića "Vera večna, vera slavna".

Najveće uspjehe je ostvario između 2001. i 2009. godine, kad je imao 27 pobjeda u nizu. U karijeri je odradio 47 MMA mečeva, 40 puta je slavio, šest puta izgubio, a jedan je meč završio bez pobjednika.

Тагови: