Legendarni vozač

Šumaherov bolid prodat za 13 miliona švajcarskih franaka

 • Izvor: B92
 • 10.11.2022.12:04

Bolid Ferarija koji je 2003. godine vozio legendarni njemački vozač Formule 1 Mihael Šumaher prodat je u Ženevi za sumu od 13 miliona švajcarskih franaka.

Aukcijska kuća Sotbi je saopštila je da je ovo rekordna suma za jedan bolid Formule 1 u novijoj eri.

Prethodni rekord je držao još jedan bolid koji je takođe vozio Šumaher tokom sezone 2001, a koji je prodat za 7,5 miliona dolara.

"Ovo je jedan od Ferarija sa najviše pobjeda u istoriji brenda, tako da je veoma važno vozilo u automobillskoj istoriji", rekao je Vinsent Luizi, zadužen za prodaju luksuznih automobila u aukcijskoj koći.

"Razvila su ga dva inženjera, Rori Birn i Pos Braun, koji su odlučili da naprave duže međuosovinsko rastojanje radi bolje aerodinamike", dodao je on.

U ovom bolidu Šumaher je u sezoni 2003. godine ostvario pet pobjeda, u Španiji, Austriji, Kanadi, Italiji i Sjedinjenim Državama.

Šumaher je za volanom ovog bolida osvojio svoju šestu titulu, dok je Ferari stigao do pete uzastopne titule u konkurenciji konstruktora.


 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.