Тенис

Циципас у финалу Монте Карла, послао кући и Синера

 • Извор: Б92
 • 13.04.2024. 16:40

Грчки тенисер Стефанос Циципас пласирао се у финале Монте Карла, побједом над Јаником Синером резултатом 6:4, 3:6, 6:4.

Двоструки шампион Монте Карла успио је да нанесе тек други пораз у сезони другом играчу планете, који је био близу тријумфа.

Имао је Јаник брејк предности у одлучујућем сету. Требало је да стигне и до дуплог брејка, да је судија Орели Торт уочила очигледан аут приликом другог сервиса Стефаноса на брејк лопти.

Почели су потом и болови у нози код Синера, није помогао ни љекар, што је Циципас искористио и у финишу одлучујућег сета стигао до преокрета, а потом и побједе.


Син Дејана Станковића у болници: Огласио се легендарни фудбалер и тренер

Син Дејана Станковића у болници: Огласио се легендарни фудбалер и тренер

На почетку меча било је јасно да Циципасове партије из претходне недјеље нису само пука случајност.

Елиминисао је озбиљна имена попут Зверева и Хачанова, а овај турнир је освајао у два наврата, тако да Синеру није било нимало пријатно.

Одмах је Циципас имао брејк лопту, коју није искористио, пошто је Италијан убацио сервис када је било најпотребније.

То му није пошло за руком у трећем гему, који је окончао дуплом грешком, што је значио и брејк за Грка.

Циципас је лагано држао свој сервис, нити једном се није играло на разлику, а у неколико наврата је пријетио и на противниковом сервису.

Будио се Јаник полако, али сигурно, међутим, недовољно, па је Стефанос послије 44 минута игре повео на овом сусрету, 6:4.

Као да је Циципас почетком другог сета одступио од игре која му је донијела вођство, што је Синер искористио раним брејком.

Имао је Јаник у шестом гему нову шансу да сломи у потпуности Грка, међутим, овај се извукао и умало му наудио у наредном гему.

Циципас ће највише жалити за шансама у деветом гему, у којем је Синер сервирао за изједначење у сетовима.

Имао је чак пет брејк шанси, али је Синер код сваке имао право рјешење, да би послије 56 минута искористио другу сет лопту и тако обезбиједио одлучујући сет.


Пронађено тијело несталог припадника ОС БИХ Драге Танасковића

Пронађено тијело несталог припадника ОС БИХ Драге Танасковића

Синер је трећи сет кренуо као и други, раним брејком, који је могао да дуплира и у петом гему, када га је судија Орели Торт оштетила.

На једној од брејк лопти, судија је направила превид – није видјела очигледан аут послије другог сервиса Циципаса, који је нешто касније овај поклон искористио и наставио у стопу да прати ривала.

Синер је послије седмог гема морао да тражи медицински тајм-аут због бола у десној нози, да би потом морао да се суочава са више брејк лопти. Пету је Циципас искористио и тако се вратио у меч.

Синер се једва кретао у финишу трећег сета, Циципас је додатно повисио ритам и у 10. гему направио кључни брејк вриједан финала.

Пратите нас и путем Вибера

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

 • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.