Drugi put za šest godina

Ćorić eliminisao Nadala u Sinsinatiju

  • Izvor: Agencije
  • 18.08.2022.07:41

Drugi put za šest godina hrvatski teniser Borna Ćorić je savladao Španca Rafaela Nadala u Sinsinatiju.

Ćorić eliminisao Nadala u Sinsinatiju

Drugi put za šest godina Borna Ćorić je savladao Rafaela Nadala u Sinsinatiju.

Ako nešto nismo očekivali, onda je to da Borna Ćorić savlada Rafaela Nadala. Hrvat se i dalje vraća iz povrede, baš kao i Španac, ali potpuno zasluženo Borna je slavio u 2. kolu mastersa u Sinsinatiju sa 7:6 (11:9), 4:6, 6:3.

Ćorić je i prije šest godina na istom mjestu savladao Nadala i tada najavio da je spreman za velika djela. Međutim, povrede, operacije, oporavci, uticali su da se Borna stalno vraća na Tur, da mu treba vremena i nikako njegova zvijezda nije zasijala kako treba. I koliko može.

Ali simbolično, možda će baš ovaj trijumf u Sinsinatiju, ponovo nad Nadalom da označi i novi početak, odnosno Bornin pohod ka vrhu.

Ćorić je jedan od rijetkih koji ima pozitivan skor protiv Nadala i vodi protiv Španca sa 3:2 u međusobnim mečevima. Takođe, ovaj trijumf bio je deseti Ćorićev nad teniserima koji su u top pet na svijetu.

Njegov naredni rival biće Španac Roberto Bautista Agut. Nadalu sada ostaje da se oporavi i spremi se za US Open, poslednji grend slem u sezoni koji startuje 29. avgusta.