Ruski teniser

Medvedev: Novak je samo htio da odigra turnir

  • Izvor: Agencije
  • 30.08.2022.10:46

Ruski teniser Danil Medvedev je poslije pobjede u prvom kolu US opena govorio i o Novaku Đokoviću.

Medvedev je u prvoj rundi savladao Stefana Kozlova sa 3-0 u setovima.

Aktuelni šampion se malo mučio na početku, ali je na kraju lako završio posao.

"Prvi meč nikada nije lak. Stefan nema nijedan izuzetan udarac, ali je blizu Top 100. Odličan je igrač, znam ga još iz juniorskih dana. Veoma sam srećan ishodom i pobjedom", izjavio je Medvedev.

Medvedeva su upitali da prokomentariše hapšenje američke košarkašice Britni Grajner u Rusiji.

"Čuo sam za to, ali ne znam sve detalje. Sigurno da ta situacija nije laka, kao i uvijek kad neko ide u zatvor. Ne može se baš porediti sa ostalim situacijama, mislim hajde da pričamo o Novaku. Znate da on nije mogao da uđe u zemlju iz kog već razloga, zbog različitog zakona. Možemo da kažemo: Da li taj zakon ima smisla? Amerikanci mogu da se vrate bez vakcine. Novak ne može da dođe i on ne želi da živi u Americi. On samo želi da odigra teniski turnir i da se vrati kući, u Srbiju", rekao je Medvedev i nastavio:

"To je u neku ruku isto. Ne znam tačnu situaciju, mislim da je ona imala marihuanu? Ne sjećam se tačno, ali zakon je zakon. A ako nije istina da je to imala, onda ne znam, onda to nije dobro. Ne želim da kažem šta se to bilo i šta se desilo, tako da nemam više ništa da dodam", poručio je Medvedev. 


(FOTO: Tanjug/AP)