ATV

Ista škola, on izbačen

Šta od obrazovanja imaju Jelena i Novak?

  • Извор: Новости.рс
  • 17.07.2023. 19:27

Najpoznatiji Srbin današnjeg vremena Novak Đoković niže istorijske uspjehe tenisu, a malo je poznato dokle je stigao kada je u pitanju školovanje. I slavni sportista, kao i njegova supruga Jelena veoma veliki akcenat stavljaju na obrazovanje njihove djece, ali hajde da pogledamo šta su oni završili.

Novak je pohađao Osnovnu školu „Bora Stanković“ u beogradskom naselju Banjica. Međutim, već kao sedmogodišnjak je imao jasan cilj - da bude svjetski broj jedan u tenisu! I na njegovom ostvarenju je počeo vrijedno da radi još od tog momenta. Zato su neke stvari morale da trpe...

Dijana i Srđan su prepoznali talenat u svom sinu i podržali ga u ispunjavanju njegovog sna, te su ga sa samo 12 godina upisali na tenisku akademiju Nikole Pilića. Već u 16. godini Nole je bio profesionalni teniser.

Đoković u suzama: Teško je kad si ovako blizu

Đoković u suzama: Teško je kad si ovako blizu

Potom je Đokoivć upisao Sportsku gimnaziju, ali je njegovo formalno obrazovanje, ipak, moralo da se prekine.

- Nisu imali razumijevanja da on ne može da sjedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gdje je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te Sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su "s" od Sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada - rekla je Novakova majka Dijana jednom prilikom.

Sa druge strane, Jelena Đoković je isto pohađala Sportsku gimnaziju, jer se u to vrijeme ozbiljno bavila atletikom. Nakon završene srednje škole uspjela je da u Milanu upiše Bocconi, jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, gdje je studirala „Business administration“, a potom završila i master.

Ko kaže da se krade samo noću? Evo primjera u po bijela dana

Ko kaže da se krade samo noću? Evo primjera u po bijela dana

Kako joj to nije bilo dovoljno, jer smatra da nikad nije dosta znanja i obrazovanja, 2011. odbranila je doktorat na smijeru „Luxury Management and Services“ Internacionalnog univerziteta u Monaku.

Svakako, Nole i njegova supruga naglašavaju da kako i dalje rade na sebi i trude se da uče o novim stvarima. Poslije završene profesionalne karijere teniser Novak ima želju da upiše fakultet.

Пратите нас и путем Вибера