Aleksandar Atanasijević za ATV jutro: Osvajanje medalja sa Srbijom je san svih nas

  • 16.12.2020. 12:31

Jedan od najboljih svjetskih odbojkaša Aleksandar Atanasijević neizostavni je dio svih uspjeha reprezentacije Srbije već dugi niz godina. Njega i njegove saigrače naredne godine očekuje odbrana titule prvaka Evrope, a gostujući u ATV jutru naglasio je da ostaje žal što nisu uspjeli da izbore plasman na Olimpijske igre u Tokio.

Zbog pandemije virusa korona, minulog ljeta nije bilo reprezentativnih okupljanja, pa su, poručuje, uspjeli da se odmore i napune baterije.

“Naredno ljeto moramo da pokušamo ponovo da damo sve od sebe. Očekuju nas dva takmičenja, na kojima želimo da doguramo što dalje. Nikada nismo među glavnim favoritima, ali uvijek smo u vrhu. Iz prikrajka i skromnosti želimo da nastavimo osvajanje medalja sa Srbijom, a to je san svih nas. Ogromna žal je što nismo uspjeli da se domognemo Olimpijskih igara, teško nam je to palo. Nismo bili dobri na tom turniru u Berlinu. Borićemo se da izborimo plasman na narednu olimpijadu, jer nam ta medalja nedostaje”.

Već osam godina sa velikim uspjehom nastupa za italijansku Peruđu. Tekuću sezonu započeli su na sjajan način. Trenutno drže prvu poziciju na tabeli tamošnjeg šampionata, a u Ligi šampiona su ostvarili dvije pobjede iz prva tri meča.

“Ono što je najvažnije jeste da ekipa igra dobro. Svjesni smo da je još uvijek rano da slavimo bilo kakve trofeje. U decembru imamo više od devet utakmica, što je mnogo za ovaj dio godine. Međutim, fizički se osjećamo dobro i za sada sve ide prema planu. U Ligi šampiona nam je sve za nijansu teže nego prethodne sezone, s obzirom da se igraju dva turnira. Četiri ekipe, tri utakmice u tri dana. Fizički je malo zahtjevnije, ali to je ritam na koji smo navikli u reprezentaciji. Naredni turnir je u Peruđi u februaru, trebaju nam dvije pobjede da prođemo u narednu fazu. To nam je jedini trofej koji nismo osvojili i sve je usmjereno ka tome da odemo do kraja”.

Aleksandar je proljetos odlučio da ode na operaciju koljena, a naglašava da je sada sve u najboljem redu. Dugi niz godina igranja na vrhunskom nivou, ali i pozicija korektora koja sama po sebi mnogo troši igrača, učinili su svoje, pa je odlazak pod nož bio jedino rješenje.

“Do odluke sam došao zbog toga što sam vidio kakva je situacija sa virusom. Nije bilo obaveza u reprezentaciji tokom ljeta, pa sam htio da riješim taj problem zbog budućnosti. Operaciju sam imao u aprilu, igram od oktobra i sve je u najboljem redu. Uhvatio sam dobar ritam i nadam se da ću biti najbolji kada to bude bilo najpotrebnije”.

Nada se i da će reprezentacija pripreme za odlazak na Evropsko prvenstvo ponovo odraditi na Palama, koje su, kako kaže, postale baza za uspjeh. Govorio je i o borbi sa virusom korona, ali i kampu za mlade igrače, koji je i održan i ove godine.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм