Melburn

"Banjalučki Nole" ponovo na terenu sa Novakom Đokovićem

  • 16.01.2019. 19:41

Priča započeta prošle godine, nastavila se i ove. Devetogodišnji Novak Jaćimović iz Perta, čiji su roditelji porijeklom iz Banjaluke, ponovo se obreo na terenu sa svojim sportskim idolom Novakom Đokovićem.

Sada već stari drugari, trenirali su zajedno u Melburnu, a banjalučki Nole za ATV kaže da je ovaj put bilo još bolje nego prošle godine. 

"Mislim da je ove godine bilo malo bolje. Novak mi je dao majicu i napisao neke lijepe stvari i zato mislim da je bio bolji hit ove godine", istakao je Novak Jaćimović, teniser.
      
Sem uspomene na novo druženje, mali Nole dobio je i nekoliko teniskih savjeta od Novaka Đokovića, a lekcije je učio sa reketom koji je zadužio od najboljeg tenisera planete.
             
"Ako je jako dobar slajs i dubok, kao Novakov, onda se odmakni i čučni pa onda sa top spinom udari", istakao je Jaćimović.

Novakova majka Snežana, hvali se zajedničkom fotografijom sa Novakom Đokovićem, ne skrivajući oduševljenje zbog novog druženja. 

"Brojali smo dane do početka Australijan opena”, kroz šalu će Snežana, koja za srpskog tenisera ima samo riječi hvale, jer kako kaže, njenog Noleta ponovo je učinio najsrećnijim mališanom na planeti. 

"Cijelu godinu želi da se opet sretne i sve radimo na tome da dođemo svaki Australijan Open i da mu se ostvari ta želja. Nevjerovatno. Krenula mu je suza kada je krenuo na teren, pa onda je krenula suza i meni, pa publici. Zaista nevjerovatno. Novak je sjajan i hvalu mu od srca što nas je usrećio", naglasila je Snežana Pokrajac Jaćimović.

Novak Jaćimović tenis trenira već nekoliko godina, i na dobrom je putu da jednog dana pođe stopama svog idola. Zarad toga, porodica Jaćimović čak razmišlja da se iz Australije vrati negdje bliže rodnoj grudi.

"Stvarno voli tenis i puno radi. Ima veliku želju. Svi ga u tome podržavamo, od porodice do prijatelja. Nadamo se nekom životu i tenisu u Evropi. Nadamo se životu i tenisu u Evropu u budućnosti. Njemu je želja da igra za našu zemlju, da igra u Banjaluci i Srbiji", istakla je Snežana Pokrajac Jaćimović.
 
Mali Nole svaki boravak svoje porodice u Banjaluci, koristi da provede u Teniskom klubu "Mladost". Kaže, da su tamo bolji treneri nego u Australiji, a za kraj je, za jednog od njih imao posebnu poruku.

"Hoću da pozdravim trenera Bojana, zato što mi je on pomogao kad sam bio tamo", istakao je Novak Jaćimović, teniser.
 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.