Kup BiH

Borac protiv Širokog Brijega u borbi za polufinale

  • 18.02.2019. 19:36

Fudbalere banjalučkog Borca u borbi za polufinale Kupa BiH očekuje dvomeč sa ekipom Širokog Brijega. Prva utakmica biće odigrana na stadionu Pecara, 27.februara, a revanš je 13.marta u Banjaluci. 

“Mogli smo i bolje da prođemo”, pomalo kroz šalu će u “borčevom” taboru, aludirajući na činjenicu da su se samo tri premijerligaša domogla društva osam najboljih u Kupu BiH. Ipak, iz Borca uglas poručuju da, bez obzira što je Široki favorit na papiru, polufinale na terenu nije nedostižno.

"Očekuju nas veoma interesantne utakmice. U ovom trenutku Široki Brijeg je blagi favorit, ali to ne mora ništa da znači na terenu. Mislim da smo odradili dobro pripreme i da spremni dočekujemo okršaj sa Širokim Brijegom. Igraju se dvije utakmice, i mislim da je naša prednost što se revanš igra u Banjaluci. Pokušaćemo to da iskoristimo na najbolji mogući način," rekao je Stojan Vranješ, FK Borac.

"Bez obzira što je Široki Brijeg odlična ekipa i što je favorit, uvijek postoji to "ali". Mi se ne plašimo nikoga, a to su pokazale pripreme u Antaliji. Tamo smo igrali i sa boljim ekipama od Širokog Brijega i pobijedili smo. Utakmica će biti otvorena. Oni su favoriti, ali smo spremni da napravimo iznenađenje," kaže Darko Vojvodić, trener FK Borac.

Darko Vojvodić ide i korak dalje, pa poručuje da će pobjednik ovog duela sigurno igrati u finalu Kupa. Minulu fudbalsku jesen, Širokobriježani su, pod komandom trenera Gocea Sedloskog završili na trećoj pozicji premijerligaške tabele. Čak devet puta Široki Brijeg je remizirao u prvenstvu, a od sedam pobjeda tri su ostvarili u gostima, dok im je na “Pecari” samo Željezničar uzeo mjeru. Sa tek 13 primljenih golova diče se najboljom odbranom u Premijer ligi, a do četvrtfinala Kupa, stigli su elimisavši Želježničar i Slobodu.  

"Mogli smo i bolje da prođemo, ali nismo ni nezadovoljni žrijebom. Sve je otvoreno. Mislim da smo kvalitetniji i bolji u ovom trenutku, i uradićemo sve da prođemo u polufinale," rekao je Dalibor Šilić, sportski direktor NK Široki Brijeg.

Uz dvoboj Borca i Širokog Brijega, derbi ove runde kupa BiH je i dvomeč između Sarajeva i Zrinjskog. U borbi za polufinale Sloga iz Gornjeg Crnjelova odmjeriće snage se ekipom Klisa, dok će TOŠK iz Tešnja na megdan Zvijezdi iz Gradačca. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.