Ciao Scudetto, ciao Champions League, ciao Ronaldo: Juve osramoćen u Torinu

  • 10.03.2021. 07:33

Fudbaleri Juventusa ispali su sinoć iz Lige šampiona od ekipe Porta i tako završili ovo takmičenje u ranoj fazi.

Iako je Juventus dobio Porto na svom stadionu sa 3:2, prethodni meč je završen 2:1 u korist tima iz Portugala. Treba napomenuti da je Juve igrao sa igračem više od 54. minuta.

Čitavo prvo poluvrijeme dominirao je Porto što je rezultiralo pogotkom u 19. minutu nakon nespretne reakcije Demirala i prekršaja u šesnaestercu. Siguran sa bijele tačke bio je Oliveria.

U drugom poluvremenu Kjeza je na asistenciju Ronalda vratio nadu Juventus u pogodio za 1:1, i to četiri minute nakon starte.

Kjeza ponovo briljira i postiže i drugi pogodak za 2:1 i produžetke. Od tog trenutka igra Juventusa počinje da se raspada iako imaju igrača više. Vrijedi istaći da je Kuadrado pogodio prečku, a da je Morati opravdano poništen pogodak zbog ofsajda.

Produžeci su samo produžili dosadnu igru Juventusovog čekanja za dobrom prilikom, a odbrana Porta je perfektno reagovala i čekala pogodak koji bi ih odveo dalje.

To su i dočekali nakon slobodnog udarca u 115. minutu kada je živi zid loše reagovao, a lopta iznenadila golmana Juventusa. Tu je bio i kraj Juventusovog nadanja da će doći do pehara ove sezone. Strijelac Oliveira.

Nakon kornera Juventus stiže do 3:2, gol postiže Rabio, međutim kasno za bilo šta više. Juventus Porto 3:2 (4:4).

Ovo je najgora sezona Stare dame u posljednjih 10 godina, ne samo da nisu napravili pomak u Ligi šampiona, nego su izvijesno izgubili i Skudeto. Nalaze se na trećoj poziciji, a Interu koji je na liderskom mjestu raspored ide na ruku. Priče od Ronaldovom odlasku već sada se mogu potvrditi jer je Portugalac došao da osvaja titule, a ne da ih gubi u ranoj fazi. Ruku na srce, i on je jedan od krivaca ispadanja Juventusa jer nije napravio ništa tokom meča, sem što se žalio na loša dodavanja i loše podeze.