Direktor ŽRK Borac

Darko Savić podigao glas u interesu rukometa

  • 19.12.2019. 20:01

Otvoreno pismo direktora ŽRK Borac Darka Savića svim ženskim rukometnim klubovima u BiH:

"Pozdrav ljudi, prvo da vam čestitam kraj polusezone i poželim puno sreće i znanja u nastavku iduće godine.

Ne sviđa mi se ne komunikacija između nas, mislim da ljudi iz ove grupe trebaju i moraju mnogo više međusobno da pričaju i sarađuju u interesu svih nas i ženskog rukometa koji je u vrlo teškoj situaciji. 

Sve je manje sredstava koja su na raspolaganju klubovima, od strane opština i kantona i pitanje je svake godine koliko će klubova sa tradicijom biti ugašeno. Lige RS i FBiH se smanjuju a o drugim ligama nemamo šta ni pričati jer ne postoje. Moramo biti jedinstveni i po pitanju novinara koji prate sport i vrlo šturo izvještavaju o našim utakmicama, rezultatima itd. 

Kao jedan od problema istakao bih i odvratan seksistički pristup pojedinih portala i novinara koji umjesto rezultata objavljuju fotke koje skidaju sa privatnih profila naših djevojaka i objavljuju u cilju skupljanja klikova i lajkova na društvenim mrežama. Tu se posebno ističu "novinari" sa Sportske.ba koji su pravi predatori i prava sramota za novinarstvo i sport u cjelini i trebalo bi zauzeti jedinstven stav u vezi ovog radi zaštite naše djece koje su u našim klubovima i koji nama vjeruju. 

Nadam se da ćete izraziti javnu podršku mom apelu koji ću u sljedećim svojim istupima u medijima javno apostrofirati. Za zdrav sport i zdravu sredinu za zdravu djecu, sportski pozdrav od Darka Savića", stoji u otvorenom pismu direktora ŽRK Borac.
 

(sportdc.net)

Тагови: