Prva liga Republike Srpske

Derbi sezone pripao Rudaru

  • 21.03.2021. 17:56

U Prijedoru je danas odrigran derbi sezone, iako je tek 18. kolo, u kome je ekipa Rudara savladala Zvijezdu 09 rezultatom 2:1.

Nakon ove pobjede, "rudari" su otišli na šest bodova prednosti, pa i pored toga što ima dosta još da se igra do kraja sezone, može da se kaže da je tim iz Prijedora na dobrom putu da se plasira u Premijer ligu BiH.

Obično kad se sastanu Rudar i Zvijezda, bude malo golova, ali su danas nadmašili prosjek. Prvo poluvrijeme je pripalo gostima, riješili su ga u svoju korist golom Kristijana Tojčića u 42. minutu.

Domaćin do preokreta stiže u nastavku. Najprije je iskusni Perica Ivetić poravnao u 49. minutu, da bi još jedan iskusni fudbaler, Slaven Stjepanović, koji je upravo iz Zvijezde stigao ljetos u redove Prijedorčana, postigao pobjedonosni gol u 62. minutu susreta.

Tako je ekipa Rudara oba puta savladala Zvijezdu 09 ove sezone, pa i po tom segmentu su bolji od semberskog tima, ako na kraju budu poravnati po broju bodova.

Rudar je otišao na plus šest, što je dobra prednost, ali početak proljećnog dijela prvenstva je pokazao da će iznenađenja itekako biti moguća, tako da se ekipa iz Prijedora nijednog trenutka ne smije opustiti dok i definitivno ne ispuni cilj, a to je svakako plasman u Premijer ligu BiH.

Prva liga Republike Srpske, 18. kolo:

Kozara - Drina 2:0
Ljubić - Leotar 3:3
Sloboda /NG/ - Sutjeska 0:1
Podrinje - Tekstilac 1:0
Slavija - Željezničar 1:1
Sloga - Modriča 0:1
Jedinstvo - Borac /KD/ 0:0
Rudar - Zvijezda 09 2:1

Tabela: Rudar Prijedor 38, Zvijezda 09 32, Leotar 31, Sloboda /Novi Grad/ 29, Tekstilac, Željezničar /Banjaluka/ i Modriča po 27, Kozara 26, Sloga /Doboj/ 23, Drina 22, Borac /Kozarska Dubica/ i Slavija po 21, Ljubić 20, Sutjeska /Foča/ 16, Jedinstvo /Brčko/ 15 i Podrinje /Janja/ 12 bodova.