Đoković podržao Osaku: Mislim da je bila jako hrabra, važna je za tenis i potrebna nam je nazad

  • 02.06.2021. 09:39

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković pružio je podršku Naomi Osaki koja se povukla sa Rolan Garosa zbog borbe sa depresijom i anksioznošću!

Tačnije, Osaka se povukla nakon što su joj čelnici turnira stavili do znanja da će biti kažnjena ukoliko ne bude davala izjave i dolazila na konferenciju, što je Japanka prethodno odbila uz obrazloženje da na taj način čuva svoje psihičko zdravlje.

- Naomi je mlada i mogu da je dobro razumijem i saosjećam sa njom jer sam i ja mnogo puta u karijeri izvlačio deblji kraj sa medijima i znam kakav je osjećaj - rekao je Đoković na konferenciji za medije i dodao:

- Podržavam je i mislim da je bila jako hrabra, žao mi je što prolazi kroz teško stanje, tako sam čuo, želim joj sve najbolje i nadam se da će se oporaviti. Ona je jako važna za naš sport i potrebna nam je nazad, ovo je bilo jako hrabro i ona najbolje zna kako se osjeća. Ako je potrebno vrijeme da napuni baterije, onda to i treba da uradi, podržavam je i nadam se da će se vratiti jača.

Što se tiče reakcije organizatora koji su prijetili kaznom, Novak je dodao:

- Grend slemovi se štite i štite svoj biznis. Pratiće uvijek pravila, postaraće se da to uradiš ili ćeš platiti kaznu. Ne čudi me njihova reakcija. Navikli smo mi na ovu atmosferu i na to da radimo intervjue poslije svakog meča, to je dio sporta, mediji su važni bez ikakve sumnje, to nam donosi platformu da razgovaramo sa navijačima na tradicionalni način. To je bio i jedini način, sada svi imamo svoje društvene mreže i tako komuniciramo sa njima.

Podsjetimo, osvajač 18 grend slem titula u drugom kolu Rolan Garosa igra protiv Urugvajca Pabla Kuevasa.