Slijedi Damir Džumhur

Đoković u osmini finala Mastersa u Parizu

  • 31.10.2018. 07:34

Đoković je u prvom meču poslije više od dvije nedelje savladao Portugalca Žoaa Sousu 7:5, 6:1.

Iako to rezultat ne pokazuje, Sousa je dobro namučio Đokovića, čak i u drugom setu gdje je lako moglo da bude dosta komplikacija za Sribina.

Novak je za razliku od Šangaja imao dosta problema sa servisom, mnogo je griješio, ali je izborio šesti uzastopni trijumf protiv Portugalca. 

Đoković će u trećem kolu, odnosno osmini finala posljednjeg Mastersa sezone igrati protiv bosanskohercegovačkog tenisera Damira Džumhura, koji je u dva seta savladao Grka Stefanosa Cicipasa. 

Đoković sada u 2018. ima učinak 46-10, a napada petu kalendarsku titulu, poslije Vimbldona, Sinsinatija, US Opena i Šangaja. Bez bodova iz Pariza zaostaje samo 45 za prvim teniserom svijeta Rafaelom Nadalom. 

Početak meča nije najavljivao takav tok, Đoković je djelovao sigurno, servis je dobro funkcionisao, ritern takođe, brzo pravi brejk za 3:1. 

Međutim, odmah zatim doživljava veliki pad, Sousa je lako vraćao servisa i perfektnim bekhendom osvajao poene pa stiže do četiri brejk šanse, ali Đoković spasava sve četiri i kapitalizuje brejk.

Ipak, već u narednom Đokovićevom servis gemu se ponovila priča, Srbin je griješio, a Portugalac osvajao poene i ovaj put stigao do brejk za 4:3. 

To je podiglo samopouzdanje Sousi koji je nastavio u istom ritmu, dok se Đoković mučio i sa servisom i riternom. Uprkos tome stiže do četiri brejk šanse u narednom gemu, ali Portugalac odgovara na svaku i na posljetku preokreće za 4:4. 

Uslijedila je izjednačena borba do 6:5, kada Sousa podliježe pritisku pa Novak novim brejkom stiže i do seta. 

Nije djelovao Đoković pretjerano bolje u drugom setu, Sousa je i dalje pružao jak otpor, ali Novak prelama meč brejkom već u drugom gemu. 

Na 2:0 je perfektno servirao što mu je podiglo samopouzdanje pa u narednom gemu opet oduzima servis rivalu. Portugalac je pokušao da se vrati u meč u narednom, koristio je Đokovićeve greške i stigao do brejk prilike, ali nije je iskoristio. 

To mu je bila i posljednja šansa jer nakon što osvaja prvi gem u setu, nije uspio da opet ugrozi Novakov servis pa Srbin stiže do pobjede u dva seta. 

Sousa je u Parizu odigrao već tri meča, nakon pobjeda nad Gregorom Barerom i Tenisom Sandgrenom po 2-1 u kvalifikacijama, u prvoj rundi je bio siguran protiv Marka Čekinata sa 7:5, 6:3.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.